Това заяви пред Нова телевизия Даниела Марчева  от Съдийската колегия

...
Това заяви пред Нова телевизия Даниела Марчева  от Съдийската колегия
Коментари Харесай

Магистрат за Нотариуса: Шокиращо е такова чувство за безнаказанос...

Това съобщи пред Нова телевизия Даниела Марчева  от Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет. Тя е взела участие в чуването на Цветко Лазаров и Владислава Цариградска - магистратите, които настояват, че са били изнудвани и заплашвани от убития в столичния кв. “Горна Баня ” Мартин Божанов - Нотариуса. 

" Мартин Божанов - Нотариуса е съвсем митична персона, за която всички сме чували по отношение на доста каузи. Около следствието на Антикорупционния фонд се разчу за него. Един човек, който се е нарекъл нотариус, си позволяваше да влиза в правосъдна зала и да заплашва съдии. Имал е толкоз постоянен тил, че не се е тормозил - евентуално освен в прокуратурата, само че и измежду политиците. Чувала съм, че е предводител на имотната мафия ”,.

 

“Зад Мартин Божанов не мисля, че е имало един човек, аз допускам, че това са структури, функциониращи от десетилетия. Вероятно ще продължат да действат още толкоз, в случай че не се организира същинско следствие, тъй като личността на Божанов, както и моята са без значение ”,. Цариградска попада в полезрението на Нотариуса поради дело, по което работи. 

 

Даниела Марчева разяснява, че в 20-годишната си кариера на магистрат не се е сблъсквала с толкоз немислимо държание, каквото показва Мартин Божанов.

“Заплахите към сътрудниците участват в това число в открити правосъдни съвещания, които са обществени и се записват. За мен беше шокиращо. Това възприятие на безотговорност – да заплашваш съдии по време на правосъдни съвещания, пред други хора, е немислимо държание ”, разяснява Марчева. 

 

Правосъдният министър Атанас Славов разяснява, че следствието на активността му може и в никакъв случай да не стигне до дъното на схемите. Още предходната година министърът изискал информация дали Нотариуса е заплашвал в действителност магистрати и дали се водят следствия за това.

 

" Получих информация, че има производства, по които се работи. Въпросът е на кой стадий са тези следствия. Моите въпроси бяха съответно свързани със заканите против магистрати ", сподели Славов пред Нова телевизия.

 

Той изиска следствието да обясни кои магистрати са имали достъп до закрития клуб на Мартин Божанов наоколо до постройката на някогашния Специализиран углавен съд. Твърди се, че там са давани подкупи и поръчки по какъв начин да бъдат решени избрани каузи.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР